1. Milyen informatikusnak lenni? A jelen felmérése a jövő érdekében

https://ivsz.hu/hirek/milyen-informatikusnak-lenni-a-jelen-felmerese-a-jovo-erdekeben/

Az IVSZ friss helyzetképet készít az informatikus munkaerőpiacról, a szakemberhiányról és a vállalatok igényeiről, tapasztalatairól. A Programozd a jövőd! projekt támogatásával készülő felmérés célja, hogy beazonosítsa a megfelelő beavatkozási pontokat, és ezzel stratégiák, akciótervek kialakítását segítse. A dinamikusan fejlődő informatikai ágazat megfelelő mennyiségű és minőségű szakemberrel való feltöltése kiemelt feladat, így a szakma megbecsültségének és az informatikai munka vonzóságának, feltételeinek javítása elengedhetetlen.

  1. Egyetemről indult startup segít az elektromos autózás problémáin

https://startuponline.hu/egyetemrol-indult-startup-segit-az-elektromos-autozas-problemain/

Ismét egy magyar megoldás hozhat forradalmi előrelépést az e-mobilitásban. A Start it @K&H inkubátorban működő Volteum csapat napokban bemutatott alkalmazása ugyanis az elektromos autózás talán legnagyobb problémájára, a hosszú távú, költséghatékony utazástervezésre ad megoldást.

  1. Városdiplomáciai akadémiát indít ősszel a Főváros

https://kamaraonline.hu/varosdiplomaciai-akademiat-indit-osszel-a-fovaros/

Városdiplomáciai akadémiát indít ősszel a Főváros – jelentette be a főpolgármester Facebook-oldalán. Karácsony Gergely azt írta: az akadémia fogja biztosítani a városdiplomata-utánpótlást, egyetemi hallgatók és a közelmúltban végzett diplomások bevezetésével a nemzetközi és városdiplomáciai életbe. Az akadémia vezetője Balázs Péter volt külügyminiszter és CEU-professzor lesz.

  1. Uniós átlagban is kevés kkv foglalkozik információbiztonsággal

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/unios-atlagban-is-keves-kkv-foglalkozik-informaciobiztonsaggal-2581760/

Az Európai Unióban lévő kis- és középvállalkozások (kkv) körülbelül 20 százalékának van valamilyen információbiztonsági stratégiája, Magyarországon ez az arány hasonló, 17-18 százalék – mondta Magyarország kiberkoordinátora szerda reggel az M1-en. Rajnai Zoltán elmondta, az esetleges adatvesztésre adott válaszok terén is rosszul áll az Európai Unió, miközben az említett kkv-k többnyire online vállalatok.