1. 99 millió forint befektetést kapott a közlekedési balesetek ellen dolgozó magyar startup

https://startuponline.hu/99-millio-forint-befektetest-kapott-a-kozlekedesi-balesetek-ellen-dolgozo-magyar-startup/

A járművezető magatartását monitorozza az a megoldás, amely a közlekedési balesetek számát hivatott csökkenteni. A roboGaze az Antenna Hungaria AHA! BrainStore startup program keretében kapott 99 millió forintos tőkebefektetést a piacra lépéshez.

  1. A készpénzhasználat növekedését szorítja vissza a friss intézkedés

https://startuponline.hu/a-keszpenzhasznalat-novekedeset-szoritja-vissza-a-friss-intezkedes/

Jövő évtől kötelező lesz elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani ott, ahol online kassza üzemel. A döntés mintegy 60 ezer vállalkozást érint. A készpénzállomány újabb rekordot döntött Magyarországon: elérte a 6965,3 milliárd forintot – derül ki Dr. Bákonyi László adójogi szakértő elemzéséből.

  1. Megnyíltak az uniós támogatások a kkv-k előtt

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/megnyiltak-az-unios-tamogatasok-a-kkv-k-elott-2580650/

Az EU Horizont 2020 keretprogramja keretében EIC Accelerator néven fut az az uniós pályázat, amelyen az innovatív kkv-k akár 2,5 millió eurós támogatást nyerhetnek, hogy a prototípus-fázisig eljutott fejlesztésekből a nemzetközi piacon is értékesíthető, versenyképes terméket vagy szolgáltatást hozzanak létre. A nyertes pályázók a fejlesztéshez 0,5–2,5 millió eurós támogatást kapnak, illetve további befektetéshez is juthatnak a piacra lépéshez.

  1. Meghaladhatja a várakozásokat a gazdaság idei teljesítménye

https://kamaraonline.hu/meghaladhatja-a-varakozasokat-a-gazdasag-idei-teljesitmenye/

Meghaladhatja a várakozásokat és az uniós átlagot a magyar gazdaság idei teljesítménye – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságszabályozásért és stratégiáért felelős államtitkára.