1. MENTA 2020 üzleti konferenciát szervez az IVSZ

https://ivsz.hu/esemenyek/menta-2020/#a-konferenciarol

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által szervezett MENTA Magyarország meghatározó, exkluzív üzleti konferenciája, amely idén szeptember végén, Siófokon várja a digitális gazdaság szereplőit. A MENTA két napján személyesen találkozhatnak az iparág cégvezetői, döntéshozói, kormányzati szereplői, a korábbi években megszokott színvonalú tartalom mellett, a kísérőeseményeken és kapcsolatépítési programok alatt pedig megvitathatják az elmúlt időszak tanulságait és a jövőre vonatkozó hatásait.

  1. Jönnek a fenntartható bankkártyák?

https://startuponline.hu/jonnek-a-fenntarthato-bankkartyak/

A Mastercard globális iparági szereplőkkel együttműködve fenntartható kártyaprogramot dolgozott ki kártyakibocsátók számára. A fenntartható anyagok és a kártyatermékek gyártóiról készült új regiszter célja, hogy valamennyi pénzügyi intézmény előnyben részesítse a fenntartható megoldásokat és tovább ösztönözze az innovációt.

  1. Megjelent az új Széchenyi Kártya Programról szóló rendelet

https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/megjelent-az-uj-szechenyi-kartya-programrol-szolo-rendelet-2659331/

A kormány a koronavírus világjárvány negatív gazdasági hatásainak mérséklése érdekében a hazai turizmus, illetve vendéglátás ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások likviditási nehézségeinek enyhítése érdekében Széchenyi Turisztikai Kártya Program indításáról döntött.

  1. Hitelezés 2020 konferencia

https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/online-penzugy/hitelezes-2020/927/attekintes

Magyar bankvezérek, lakossági és vállalati üzletágvezetők, fintech szakemberek adhatják meg a választ a magyar pénzügyi szektor legégetőbb kérdéseire. Mi vár a lakáshitelezésre, a fedezetlen lakossági termékek piacára, a kkv-hitelezésre és a nagyvállalati finanszírozásra? A bankszektort és a hitelpiac más szereplőit érdeklő legforróbb témák kerülnek terítékre rendezvényünkön.