1. Nemzetközi díjat nyert a magyar edutech startup

https://startuponline.hu/nemzetkozi-dijat-nyert-a-magyar-edutech-startup/

A Xeropan idén nyáron elnyerte az egyik legnevesebb, oktatóprogramokat bíráló szervezet, az amerikai Tech Breakthrough szerint a világ legjobb “Learning Relationship Management”, avagy Interaktív Tanulást Támogató rendszere díjat. Kategóriájában egyedüliként olyan cégek mellett győzedelmeskedett, mint a Lenovo, Busuu és Discovery Education.

  1. Bevált a home office és a csökkentett munkaidő a kkv-knál

https://www.vg.hu/kkv/bevalt-a-home-office-es-a-csokkentett-munkaido-kkv-knal-2707559/

A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések közül a csökkentett munkaidő és a home office sok vállalkozás esetében hatékonynak bizonyultak, így ezek megmaradhatnak a jövőben is. A felmérést a K&H Bank végezte saját mikro kkv ügyfelei körében, célja a koronavírus járvány okozta gazdasági következmények felmérése a kis- és középvállalati (kkv) szektor szereplőinél. Az online kérdőívet 3090 válaszadó töltötte ki június 12-21-e között.

  1. Magyar szereplője is van a legfontosabb kelet-európai női befektetőket összegyűjtő listának

https://startuponline.hu/magyar-szereploje-is-van-a-legfontosabb-kelet-europai-noi-befektetoket-osszegyujto-listanak/

A londoni székhelyű Diversity VC szerint az európai kockázatitőke-ipar túlnyomórészt férfi uralom alatt áll, ahol a nők az összes vezető szerepet mindössze tizedét teszik ki. Természetesen a CEE régióban sincs ez másképpen, de a Sifted magazin összeszedte azokat az innovációs területen dolgozó hölgyeket, akik előkészítik a következő generáció útját, akik talán már változtatnak a számokon.

  1. Csökkent a cégalapítási kedv az első félévben

https://kamaraonline.hu/csokkent-a-cegalapitasi-kedv-az-elso-felevben/

A Bisnode cégcsoport 2020 június végi adataiból kiderült, hogy másfél százalékkal csökkent a cégek, 14,7 százalékkal a cégalapítások száma, miközben közel 40 százalékkal nőtt a végelszámolásoké az idei első felében az egy évvel korábbi értékekhez képest.