1. Ingyenes lesz az idei online Brain Bar

https://startuponline.hu/ingyenes-lesz-az-idei-online-brain-bar/

A megváltozott körülményeket és a biztonsági szempontokat szem előtt tartva a Brain Bar szervezői úgy döntöttek, hogy a 2020-as jövőfesztivált online rendezik meg. Az idén Reboot!, címet viselő rendezvény célja, hogy magas szintű tudással segítse a közönséget a koronavírus utáni világban. 2020. szeptember 15-17. között bárki megtekintheti a legnagyobb nemzetközi és hazai elmék előadásait, beszélgetéseit és vitáit a Brain Bar Facebook oldalán élőben streamelt eseményen.

  1. NHP Hajrá: egy ügyfélbarát hitelkonstrukció kkv-knak

https://www.portfolio.hu/premium/20200810/nhp-hajra-egy-ugyfelbarat-hitelkonstrukcio-kkv-knak-443474

Az NHP Hajrá amellett, hogy kedvező, fix kamatú hitelt biztosít a vállalkozások számára a kereskedelmi bankok közvetítésével, további előnyöket is kínál. A hiteligénylés elbírálása rövidebb, mint más konstrukcióknál, ráadásul a felvehető összeg is rugalmasan kezelhető, akár több részletben is lehívható. A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak tompítása, a hitelpiaci zavarok elkerülése érdekében a jegybank idén áprilisban elindította az NHP legújabb verzióját, az  NHP Hajrát, melynek keretében 1500 milliárd forint áll a kkv-k rendelkezésére.

  1. Felsorakozhatnak a rajtvonalhoz a cégek

https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/felsorakozhatnak-a-rajtvonalhoz-a-cegek-2-2752256/

Akár már jövőre oda lehet ítélni a 2021–2027-es uniós ciklusban Magyarországnak járó források 25-30 százalékát. Az így elinduló, zömében vállalati fejlesztések pedig erős lökést adhatnak a teljes gazdaságnak. A 2021–2027-es uniós költség­vetés elfogadása magyar szempontból bizakodásra adhat okot, hiszen a hazai tulajdonú kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok már fél-egy éven belül profitálhatnak az új ciklus pályázati forrásaiból.

  1. Gazdasági stratégiák és kilátások világjárvány idején

https://startuponline.hu/gazdasagi-strategiak-es-kilatasok-vilagjarvany-idejen/

Új videósorozattal jelentkezik az OXO Holdings, melynek keretében minden hónapban egy a startup ökoszisztémát is érintő aktuális technológiai, gazdasági témát helyeznek fókuszba. A beszélgetésekbe mindig az adott terület neves szakértőit és innovátorait szólaltatják majd meg.