#restartbudapest híröszefoglaló – 2020.07.13.

 

  1. 25 millió ember átképzését tűzte ki célul a Microsoft

https://startuponline.hu/25-millio-ember-atkepzeset-tuzte-ki-celul-a-microsoft/

A vírus következtében kialakult gazdasági válság és munkanélküliség enyhítéséhez járul hozzá a Microsoft most induló programja, amely világszerte 25 millió ember átképzését fogja támogatni. A Microsoft, a LinkedIn és a GitHub együtt biztosítanak ingyenes tananyagot, segítik az álláskeresőket a képesítések megszerzésében és az elhelyezkedésben.

 

  1. Technológiai és üzletember találkozót szervez az Enterprise Europe Network

http://www.enterpriseeurope.hu/hu/esemenyek/technologybusiness-cooperation-days

A Hannover Messe egyedülálló módon, egy helyen mutatja be a technológiai innovációk teljes skáláját az egész értékesítési láncon keresztül. A B2B találkozók előnye, hogy hatékony eszközt biztosít a találkozók előzetes szervezésére, online tárgyalás-foglalás segítségével. Az esemény oldalán előzetesen tájékozódhat a résztvevő szervezetekről és partnerkeresési szándékukról.

Jelentkezési határidő: 2020. június 30.

 

  1. NHP Hajrá: beruházásokkal a versenyképességért

https://www.portfolio.hu/premium/20200713/nhp-hajra-beruhazasokkal-a-versenykepessegert-440446

A Magyar Nemzeti Bank legújabb konstrukciója, az NHP Hajrá 1500 milliárd forintnyi kedvezményes forrást nyújt a kereskedelmi bankok közvetítésével a kkv szektor számára. A kis- és közepes méretű vállalkozások likviditásának támogatása és a beruházásaik ösztönzése a gazdaság versenyképességének egyik legfontosabb forrása.

 

  1. A Magyar Logisztikai Egyesület online konferenciát szervez

https://hepa.hu/hirek/A-Magyar-Logisztikai-Egyesulet-online-konferenciat-szervez

A Magyar Logisztikai Egyesület 2020. július 21-én online konferenciát szervez a szakmai szervezetek részvételével. Az eseményen résztvevő szervezetek tájékoztatást adnak a szolgáltatási portfóliójukról, valamint képviselőik beszámolót adnak a jövőbeli terveikről a logisztikai ágazat fellendítése kapcsán, mindezt a szakma kiemelt képviselőinek részvételével.