width=

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

Startup Budapest Tavasz
rendezvénysorozatának

Rheinland Pitch on Danube
c. rendezvénye

A rendezvénysorozat fővédnöke:

Tarlós István, Budapest Főváros főpolgármestere

 

Időpont: 2019. április 3., 17.30 – 21:30

Helyszín: Ludwig rendezvényhajó, indulás az A38 kikötőtől

A Rheinland Pitch, az egyik legnagyobb tömegeket megmozgató németországi startup verseny Budapest idén második alkalommal ad otthont a 2013-ban alapított verseny egyik elődöntőjének. A BVK a 9. Be Smart startup versenyén a legkiválóbb startupokat választotta ki, hogy a Rheinland Pitch on Danube versenyen megmérkőzzenek, és közülük a legjobb egyedüli magyar indulóként részt vehessen a Rheinland Pitch nyári döntőjén, Düsseldorfban.

 

Program

17:30 – 18:00 regisztráció

18:00 – 18:30 Megnyitó beszédek

  • Dr. Bagdy Gábor, Budapest Főváros főpolgármester-helyettesének megnyitó beszéde
  • Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkárának beszéde
  • Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnökének beszéde
  • Lorenz Graf, a Rheinland Pitch ügyvezetőjének beszéde
  • Kristina Stelzer, a Budapesti Német Nagykövetség gazdasági referensének köszöntője

18:30 – 19:30 Pitch sesson

Moderátor: Vidar Andersen, nemzetközi startup szakértő

A ringbe szálló Be Smart nyertes startupok:

GlovEye

A GlovEye egy speciális eszköz, melynek segítségével a vak és gyengénlátó emberek bármilyen nyomtatott szöveget Braille-írásként érzékelhetnek. A kesztyűben egy Braille-cella található a mutatóujj alatt, így az ujjbegyünkkel bármilyen karaktert azonnal el tudunk olvasni. A cella Bluetooth-szal kapcsolódik az olvasóapplikációnkhoz, amely bármilyen okoseszközön futtatható, amely rendelkezik kamerával.

HunCut CNC Kft.

Huncut CNC célja, hogy megalkossa és a paicra bevezesse a világ első intelligens desktop CNC megmunkáló központját, amely ötvözi a hagyományos CNC marógépet a 3D szkennerrel.  Olyan gépet terveznek, amely nem csak szakképzett CNC gépkezelők által üzemeltethető, hanem bárki számára elérhető és használható, CNC előképzettség nélkül is.

HypCam

HypCam nagy sebességű torzításmentes 3D képfeldolgozó rendszert fejleszt. 2018-ban piacra dobta a saját fejlesztésű kameráját és annak rendszerét, mely a következő területeken használható: Etalon mérési eszköz laboratóriumi környezetbe. Rezgés és felület diagnosztika az űr és repülés területen. 3D térgeometria, Fotogrammetria, Ipari képfeldolgozás, smart citiy projektek – valós idejű forgalom kontroll, virtuális valóság.

Sincroll Drive Technologies kft

A cég egy újfajta hajtás technológiát fejleszt, golyókat alkalmaz a hajtóművekben. 16 országban van szabadalmuk a technológiánkra, számos prototípust készítettek, melyek igazolják a koncepciót.  A piac mérete óriási, nagyságrendileg 200 milliárd dollár. Több mint hatvan tervezési tanulmányt készítettek ügyfelek számára eddig, melyekből hat prototípus készült el. Ügyfél bázisuk kb 1300 cégből áll világszerte.

W-Heat

A startup terméke egy olyan biológiailag lebomló homlokzati hőszigetelés, ami beépítve tartós, ellenáll a környezeti hatásoknak, viszont élettartama végén a homlokzatról való eltávolítás után természetes úton szennyezőanyag hátrahagyása nélkül lebomlik. Épületfizikai tulajdonságait illetően hőszigetelő képessége versenyképes a jelenleg alkalmazott legnépszerűbb típusokkal és páratechnikai tulajdonságait tekintve felül is múlhatja ezeket az anyagokat, ami a bentlakók komfortérzetét jelentősen növeli.

19:30: hajó kifutása a kikötőből

19:30 – 20:15 Vacsora

20:15 – 20:30 Eredményhirdetés

20:30 – 21:30 Networking