2016. május 20-án az Európai Beruházási Bank fi-compass programja kibocsátotta az EaSI Technical Assistance (EaSI TA) szolgáltatások igénybevételét célzó második felhívást azzal a céllal, hogy a 2016-tól 2017-ig tartó időszakban 34 mikrofinanszírozási szolgáltatót válasszanak ki, amely a programban részt vehetnek. A BVK sikeresen pályázott az EaSI TA igénybe vételére, és bekerült a kedvezményezettek közé.
 width=Az EaSI TA egy technikai segítségnyújtási program, mely az intézmények értékelésén és minősítésén, valamint a testre szabott oktatásokon és konzultációkon keresztül elősegíti, hogy a kiválasztott mikrofinanszírozási szolgáltató erősítse intézményi kapacitásait, feltárja és javítsa hiányosságait, és alkalmassá váljon arra, hogy teljes mértékben implementálja az Európai Mikrofinanszírozási Eljárási és Beszámolási Szabványok (Code of Good Conduct) ajánlásait. Az EaSI TA lebonyolítására egy konzorciumot hoztak létre, amelynek tagjai:

· Európai Mikrofinanszírozási Hálózat (EMN)
· Mikrofinanszírozási Központ (MFC)
· Frankfurt School of Finance and Management (FS)

A kiválasztott mikrofinanszírozási szolgáltatók jogosultak az EaSI TA ingyenes igénybe vételére, melynek célja, hogy ezek az intézmények képessé váljanak az európai professzionális sztenderdek szerinti működés fenntartására, és ezáltal a későbbiekben a mikrofinanszírozási tevékenység fejlesztését szolgáló forrásokhoz történő nagyobb esélyű hozzáférésre.

A BVK sikeresen pályázott az EaSI TA igénybe vételére, és bekerült a 34 kedvezményezett közé. Ennek keretében az alábbi szolgáltatásokban részesül:
a.) Az intézményi értékelést és minősítés egy független, erre specializálódott szakértő által (Microfinanza Rating)
b.) A kedvezményezettek kollégái és vezetői egy 12 napos, testre szabott oktatásban és konzultációban részesülnek a kedvezményezett székhelyén. Az oktatás célja az a.) pontban feltárt gyengeségek, esetleges hiányosságok megszüntetése, külön hangsúllyal a következő területekre: Jó gyakorlatok, Vezetői információs rendszer, Stratégiai tervezés, Kockázatkezelés, a Code of Good Conduct bevezetése, Jogi ismeretek.