Sikeresen szerepeltek a magyar startupok a Digital Demo Day-en

 

DIGITAL DEMO DAY mottóval került megrendezésre 2018. február 1-én  Düsseldorfban a Digital Innovation Hub Düsseldorf/ Rheinland szervezésében egy nagyszabású, tech startupokat bemutató konferenciával egybekötött kiállítás. A rendezvényen a Düsseldorfi Főkonzulátus támogatásával öt innovatív magyar startup kapott lehetőséget a bemutatkozásra egy magyar kiállítói területen.  

 width=

A DIGITAL DEMO DAY immár második alkalommal került megrendezésre. A tech-innovációk és digitalizáció témakör, valamint ezzel összefüggésben a startupok szerepének és jelentőségének növekedését Észak-Rajna-Vesztfáliában (NRW-ben) mind a kiállítók, mind pedig a látogató számának nagymértékű növekedése is alátámasztja. Az idei Demo Day-en több mint 50 startup mutatkozhatott be csaknem 1500 szakmai látogató előtt. A konferenciát Thomas Geisel (SPD) főpolgármester nyitotta meg, aki külön üdvözölte Szegner Balázs főkonzult és örömmel konstatálta az aktív magyar szereplést.

A kiállításon a Be Smart nyertes Notch, a Grape Solutions, a ViveLab Ergo, a Pozi Technologies és a  StrayLamb magyar tech startupoknak lehetősége nyílt díjmentesen kiállítani. Az utóbbi egy pitch keretében is bemutatkozhatott a konferenciaprogramon.

 width=

A startupok nagyon sikeresnek ítélték meg a részvételt,  számos előre megszervezett B2B találkozón vettek részt, és a magyar standok nagy látogatottságnak örvendtek.

A kapcsolatok és az NRW aktivitások és egyben a kooperációs és piacbővítési lehetőségek további kiépítése terén a főkonzulátus további segítséget nyújt a startupok számára és folyamatosan tartja azokkal a kapcsolatot.

 Forrás: Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa