Sikerrel lezajlott a 10. pitch verseny

 

Szeptember 24-25-én lezajlott a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány jubileumi, 10. Be Smart versenyének pitch-köre. Hetven ígéretes startup mutatkozott be a szakmai zsűri előtt.

A BVK immár tizedik alkalommal hirdette meg Be Smart startup versenyét, ezúttal – a Startup Europe Award magyar országmenedzsereként – az egész ország területére kiterjedően, 19 kategóriában. Az írásbeli jelentkezések alapján több mint 70 csapat került be a második körbe, ahol 3 perces, angol nyelvű pitch-ben kellett bemutatniuk a startupjukat.

 width=

A H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban megrendezett fordulóban szakmai zsűri előtt mutatkoztak be a startupok, amelyek a termékek és szolgáltatások széles körét lefedték, a megosztáson alapuló gazdaság képviselőitől az egészségügyi megoldásokon és az agrárinnovációkon át az új generációs gyártástechnológiáig.

A zsűriben az első napon Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke, Szeles Nóra, a Tőkeportál 15 éves befektetési tapasztalattal rendelkező üzletfejlesztési vezetője, valamint Mészáros Mónika Alíz európai uniós pályázati szakértő foglalt helyet. A második napon Szalai Piroska mellett Pintér Mihály, a Tőkeportál stratégiai tanácsadója, valamint Csordás Roland pályázati szakértő faggatta a versenyzőket.

 width=

A Be Smart pitch versenyén jól szereplő startupok továbbjutnak a harmadik körbe, amelyen a Startup Europe Award Hungary kategóriagyőzteseit választja ki a szakmai zsűri, öt csapatnak pedig lehetősége nyílik bemutatkozni Európa legnagyobb webtechnológiai rendezvényén, a lisszaboni Web Summiton. A továbbjutó startupokat napokon belül értesítik a szervezők.

A 10. Be Smart verseny főtámogatói Budapest Főváros és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

 width=