Be Smart – Hungarian Smart City & Mobility Day-t rendezett Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa és az Aacheni Ipari és Kereskedelmi Kamara a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal együttműködésben (BVK) december 14-én Aachenben.

 width=
A rendezvényen készült képek megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A mai rendezvény célja az volt, hogy innovatív magyar vállalkozások új kapcsolatokat alakíthassanak ki német partnerekkel. Aachen híres nagy presztízsű egyeteméről, ahol számos sikeres spin-off vállalkozás született már – mondta Szegner Balázs, Magyarország Düsseldorfi Főkonzulja.

Nagyon örülök, hogy a BVK egyre több észak-rajna-vesztfáliai startup világban érintett szervezettel lépett kapcsolatba az elmúlt 9 hónapban. Március óta ez már a harmadik alkalom, hogy fővárosi startupok mutatkozhatnak be ebben a régióban. A Digitale Stadt Düsseldorffal, a tartomány fővárosának startup ökoszisztémáját összefogó szervezetével az idén kötött együttműködés keretében 2018 március végén a Rheinland Pitch egyik elődöntőjének Budapest ad otthont. E verseny most először hagyja el a Rajna-partját – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

 width=

Dr. Margrethe Schmeer, Aachen polgármestere nagy perspektívát lát a jól fókuszált, magas színvonalú, bilateriális gazdasági eseményekben.

A rendezvényen kilenc kiváló magyar startup állított ki és versenyzett. A győztesek a Notch és az AIMotive stratégiai és technikai konzultációs napot nyertek. A nyereményt a közép-európai terjeszkedést Magyarországról tervező FEV, a világ legnagyobb motorfejlesztő cége ajánlotta fel.