A BVK versenyein szereplő számos oktatástechnológiai startup segíti tapasztalatával és fejlesztéseivel a távoktatást a járványhelyzet idején.

A felsőoktatási tananyagokat megosztó Unipie-nál egyelőre ingyenes regisztrációval érhetőek el számos oktatási intézmény anyagai.

A Darts Matek az általános iskolások matematikatanulását segítő, játékos alkalmazását tette ingyenesen elérhetővé.

Az angol nyelvoktatást forradalmasító Xeropan ingyenesen nyújt több mint 1600 videós, szótanuló és nyelvtani leckét alapfoktól felsőfokig.

A Mongu for Teen, amely biztonságos nethasználatra neveli a gyerekeket és szüleiket, a járvány kapcsán játékos oktatóanyaggal jelentkezett.

Korábbi Be Smart versenyzőnk, az Érettségi+ applikáció egy érettségire teljes körűen felkészítő okostelefonos alkalmazás történelem, magyar nyelv és irodalom, valamint földrajz tárhgyakból. A csapat jelenleg azon dolgozik, hogy tananyagaikat széles körben elérhetővé tegyék a koronavírus miatt. Mivel a jogdíjfizetési kötelezettségük a teljes ingyenességet nem teszi lehetővé, ezért a középiskolák számára kedvezményes csomagokat állítanak össze.

Mikrohiteles ügyfelünk, a Pacsirta mozgás és készségfejlesztő kuckó hétfőtől videós oktatóanyagokkal készül arra, hogy a kisgyerekek korai fejlesztése otthonról is megoldható legyen.

Az EduBase egy magyar fejlesztésű, innovatív, modulárisan felépített online oktatási platform intelligens tesztelőrendszerrel, online videókkal és élőben közvetített, interaktív előadásokkal, melynek segítségével a matematikaoktatás teljes folyamata digitalizálható. A platform freemium modellben működik, de az ingyenes verzióval is meg lehet szinte mindent csinálni, amire egy iskolai oktatónak a jelen helyzetben szüksége lehet. A https://www.edubase.net/quiz oldalon rengeteg digitalizált és paraméterezett matematika érettségi feladat érhető el, amelyeket bármely tanár is felhasználhat a saját maga által készített online tesztjeiben.

A BVK a felajánlásokat nem csupán saját felületein gyűjti össze, hanem a digitális oktatásért felelős akciócsoport felé is közvetíti.