Startupok Éjszakája címmel, Tarlós István főpolgármester védnöksége alatt rendezett nagyszabású eseményt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 2016. november 23-án, este a Bálna Budapest központban. Több mint 200 érdeklődő látogatott el az idén második alkalommal megrendezett eseményre, melyen a magyar startup világhoz kötődő közszférabeli szervetek, vállalati programok, inkubátorok és startupok egyaránt képviseltették magukat.

se

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke megnyitó beszédében elmondta, hogy a BVK díjnyertes Smart Programjának keretein belül szervezett BE SMART versenyeken már 85 startup vett rész, melyek közül a Közalapítvány 19 győztesnek tudott külföldi bemutatkozási lehetőséget biztosítani. Dr. Bagdy Gábor Budapest Főváros főpolgármester-helyettese megköszönte a BVK munkáját, és hangsúlyozta, hogy Budapestnek még vállalkozás-barátabbá kell válnia, melynek egyik útja a startup ökoszisztéma fejlesztése.

A rendezvényen Innovatív metropoliszok – hasznos leckék címen kerekasztal-beszélgetésre került, sor, melyen a Külgazdasági és Külügyminisztérium, Magyarország Tel Aviv-i Nagykövetsége, a Telenor Accelerator, az MKB Fintech és a Századvég Smart Solution Klaszterének képviselői, illetve egy izraeli szakértő vettek részt. Ezután fővárosi startup programok, valamint egy-egy általuk mentorált startup mutatkozott be. A program zárásaként networkingre, kapcsolatépítésre volt lehetőségük a résztvevőknek.