Hagyomány teremtő célzattal rendezte meg az első Startupok Éjszakáját a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) csütörtökön. A programban szakmai workshopok, kerekasztal-beszélgetések, tanácsadások szerepeltek, az eseményt a BVK online 3D Smart pontjában élőben közvetítették. A rendezvényre az első budapesti SMART Vállalkozói OkosPont megnyitásának második évfordulója alkalmából került sor.

A 2015. november 26-i rendezvényen a legfrissebb online marketing trendekről, az ügyvezetés gyakorlati kérdéseiről és az induló vállalkozások finanszírozási stratégiáiról szóló workshopokon és mikrohitel tanácsadáson vehettek részt az érdeklődők. Kapcsolatépítésre is lehetőségük nyílt, azok pedig, akik személyesen nem tudtak eljönni, a BVK 3D Smart pontjában élőben követhették az előadásokat.

Az első Budapest SMART Pont az i.e. SMART európai uniós program keretében 2013 novemberében, a BVK székhelyén nyílt meg, azzal a céllal, hogy a már vállalkozó, vagy vállalkozni vágyó magyar fiatalok számára nyújtson segítséget vállalkozói ismereteik, valamint üzleti kompetenciáik és készségeik fejlesztésében. „A 2014 decemberében zárult, 6 közép-európai ország – Ausztria, Olaszország, Németország, Szlovákia, Csehország és Magyarország – részvételével lezajló projekt célja az innovatív és kreatív vállalkozások működési környezetének fejlesztése, az e téren működő kis-és középvállalkozások piaci helyzetének előmozdítása volt.

Startupok-Ejszakaja-Szalai-Piroska
Szalai Piroska, a BVK Kuratóriumi elnöke (Képgalériáért kattintson a képre!)

„A projekt részeként minden országban létrejött egy Smart Pontot, azaz egy vállalkozói kompetencia-központ. A Közalapítvány ezen felül egy online és egy mobil Smart Pontot is létrehozott. Utóbbival az idei nyáron ifjúsági rendezvényeken, fesztiválokon vettünk részt, számos megyei jogú város – például Miskolc, Eger – fiatal vállalkozókkal kapcsolatos eseményein megjelentünk”- mondta el Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

Szolnoki Szabolcs, a Smart Vállalkozói Okospont Hálózat vezetője sikeresnek tartja az elmúlt két évet: „Túl vagyunk több mint hetven rendezvényen, sok workshopot, meet up-ot, vállalkozói klubot szerveztünk. Három startup versenyt tartottunk, melyből kettő nemzetközi megmérettetést jelentett. Folyamatosak nálunk a tanácsadások, rengeteg érdekes ötlettel találkozunk. Egy izgalmas, klassz közösség alakult ki, vannak, akik már a kezdetek óta eljönnek minden rendezvényünkre. A legbüszkébb azokra a sikersztorikra vagyok, melyek innen indulva lettek sikeres, feltörekvő vállalkozások”- nyilatkozta a hálózat vezetője, hozzátéve, hogy a programok nemcsak fiataloknak szólnak, a Smart Pont rendezvényei mindenki számára nyitottak, aki szeretne többet megtudni a vállalkozások világáról.

Startupok-Ejszakaja-kerekasztal
Pintér Mihály NKFIH, Jánoki László, ALLIANCE JURA-HONGRIE Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., Szolnoki Szabolcs, BVK (Képgalériáért kattintson a képre!)

„Több éve járok ide képzésekre, és kifejezetten ajánlom mindenkinek, mert olyan tudást kaphat meg térítésmentesen, amiért egyébként igen komoly összeget kell fizetni” – foglalta össze tapasztalatait az egyik vállalkozó, aki számos Smart Pont rendezvényen vett már részt.