2019. május 21-23. között a lisszaboni Smart Cities Summit kiállításon mutatkozott be négy Be Smart nyertes startup. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a megjelenést Magyarország Lisszaboni Nagykövetségével együttműködésben, Budapest Főváros és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósította meg.

A rendezvényen készült képek megtekintéséhez kattintson a fotóra!

 width=
Horváthné Négyessy Katalin külgazdasági attasé és Joao Pedro Matos Fernandes környezetvédelmi és energiagazdálkodási miniszter a lisszaboni Smart Cities Summit kiállítás magyar standján

Horváthné Négyessy Katalin, Magyarország Lisszaboni Nagykövetségének külgazdasági attaséjának professzionális szervezői munkája nagyban segítette a BVK és a fővárosi startupok, a TMRW Life, a Click for Work és a PocketGuide sikeres bemutatkozását és kapcsolatépítését. A külgazdasági attasé a BVK és a nagykövetség együttműködéséről, a „Smart City – Startup” programról és a jövőbeni tervekről nyilatkozott.

„A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány immáron harmadik alkalommal szervezett startup delegációt Lisszabonba. Mint minden eddigi alkalommal, ezúttal is olyan szakmailag kiemelkedő startupokkal érkeztek, akik a nemzetközi porondon is megállják a helyüket – az egyre kiélezettebb versenykörnyezet dacára.

A rendezvényen készült képek megtekintéséhez kattintson a fotóra!

 width=

A BVK vezette delegációk, illetve a számukra szervezett bemutatkozási platformok szerves részei Magyarország Lisszaboni Nagykövetsége „Smart City – Startup” programjának, amelyet közel négy éve indítottunk. Azóta ezen program keretein belül több, mint 70 magyar startupot segítettünk a portugáliai üzletépítésekben: úgy nemzetközi rendezvényeken történő bemutatkozás biztosításával, mint networking rendezvények szervezésével, piackutatással, partnerakvirálással vagy üzleti találkozók szervezésével. A „Smart City – Startup” fókuszú üzletfejlesztési tevékenység eredményeként számost startup talált portugál vagy nemzetközi befektetőkre, üzlettársra vagy vevőre. A 2015 óta folyó programokban portugál részről az üzleti szempontból releváns partnerek mellett befektetési alapkezelőket, szakmai oktatási intézmények vezetőit, önkormányzati vezetőket és inkubátorházakat is bevontunk.

A program következő lépcsője a 2019-es lisszaboni Web Summit konferenciához kapcsolódó magyar közösségi megjelenés lesz, mely kapcsán reményeink szerint újra fogadhatjuk a BVK versenygyőztes startup delegációját.

Örömünkre szolgál, hogy ezeken a nemzetközi szinten is kiemelkedő eseményeken a magyar megjelenést támogatja a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztálya, Budapest Főváros és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal” – mondta Horváthné Négyessy Katalin külgazdasági attasé.