Kamattámogatást kaphatnak a józsefvárosi mikrovállalkozások a Budapest Mikrohitel Program keretében jóváhagyott hitelekhez. A hitelt igénylő vállalkozások személyre szabott tanácsadásban is részesülnek.

A programot szerdán hirdette meg Kocsis Máté józsefvárosi polgármester és Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Fórum – A mikrovállalkozások szerepe Józsefváros gazdaságában című konferencián.

A kamattámogatási programban azok a józsefvárosi székhelyű, életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozások vehetnek részt, melyek tíznél kevesebb személyt foglalkoztatnak, valamint előző éves nettó árbevételük vagy mérlegfőösszegük nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot).

Valamennyi kölcsön akár évi 2,9 százalékos kamat mellett, plusz költségek (például hitelbírálati díj, folyósítási jutalék) nélkül, 3-10 év futamidőre vehető igénybe, forgóeszköz vásárlás és beruházás esetén maximum 10 millió forint, visszatöltődő hitelkeret esetén maximum 7,5 millió forint összegig, ingatlanbiztosíték mellett.

A Józsefvárosban székhellyel rendelkező női, illetve a fiatal mikrovállalkozások 2,4 százalékos kamat mellett juthatnak mikrohitelhez.