A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közös díját nyerte el az újbudai alapítású, feltörekvő, sikeres vállalkozásokat bemutató és támogató Spin-Off Klub, és az önkormányzat által időről időre kiírt startup pályázat. A „Gazdaságélénkítés, vállalkozásfejlesztés és munkahelyteremtés Budapesten” rendezvényen Molnár László alpolgármester vette át a díjat. 

74_adz_20161006_

Néhány éve Simicskó István országgyűlési képviselő és Hoffmann Tamás polgármester kezdeményezésére az önkormányzat célként tűzte ki, hogy programot indít a kerületi felsőoktatásban rejlő tudás és innováció piaci hasznosítására, valamint a fiatalok vállalkozási kedvének és kultúrájának fejlesztésére. Ennek első lépéseként együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központjának oktatói kollektívájára épülő Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Közhasznú Egyesülettel, és pártfogásába vette az egyesület által 2008 óta működtettet Spin-Off Klubot. Az Újbudai Spin-Off Klub az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület szervezésében működik, rendezvényein egyetemi hallgatók találkoznak rendszeresen. A programsorozatok során kétféle rendezvény várja látogatókat: egyrészt sikeres vállalkozókat mutatnak be, másrészt olyan ismeretterjesztő, látókörbővítő előadásokkal színesítik a klub programjait, amelyek során a vállalkozásokhoz kapcsolódó tippeket, trükköket lehet elsajátítani.

A Spin-Off Klub elnyertre a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közös elismerését. A díjat Molnár László alpolgármester vette át, az ünnepségen Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő elmondta, a Spin-Off Klub tervei között szerepel a terjeszkedés, a programokat pedig középiskolásoknak indított mentor programmal bővítenék.

Elismerték az újbudai illetőségű, vállalkozó kedvű egyetemistáknak szóló Újbudai Hallgatói Startup Pályázatot is, amelyen egymillió forintot és egy éves ingyenes mentorálás nyerhető. Újbuda Önkormányzata immár kétszer hirdetett pályázatot innovatív ötleteken alapuló startup vállalkozások létrehozására vagy támogatására. A pályázaton 35 év alatti, a kerületben campusszal rendelkező egyetemek graduális vagy posztgraduális képzésein résztvevő vagy a kerületben állandó lakcímmel rendelkező felsőoktatási hallgatók indulhattak egyénileg vagy csapatban. Csapatban való jelentkezésnél elegendő, ha a csapat egy tagja kerületi lakos vagy tanul olyan egyetemen, amelyiknek van campusa a 11. kerületben. A nyertes pályázókkal támogatási szerződést az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Közhasznú Egyesület köt, és feléjük kötelesek elszámolni is. A program hatására az eddigi tapasztalatok szerint jelentős mértékben javult a vállalkozói karrierkép a célcsoportban, az elindult vállalkozások pedig követendő mintaként szolgálnak az adott felsőoktatási intézmények hallgatói körében.

Forrás:  Újbuda.hu