Elindult a Xeropan 3.0, amely mostantól asztali gépekről is elérhető – az Andriod és iOS verziók mellett – tudósított többszörös Be Smart nyertes startupunk, a Xeropan. A rendkívül sikeres és szórakoztató angol oktató alkalmazásban mostantól mesterséges intelligenciával támogatott beszédgyakorlás is kiegészíti a közel három évnyi tudásanyagot.

 width=

Xeropan ötletgazdája és ügyvezető társalapítója, AlGharawi Attila tájékoztatása szerint, az új Xeropan verzió már elérhető a hivatalos alkalmazásboltokban és a Xeropan weboldalán. A több nyelven beszélő angoltanár korábbi tanítványával, Mile Ferenccel közösen indított vállalkozásának célja, hogy megalkossák a nyelvtanulás „Alexáját”. A termékben fantáziát látott a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő, amely pénzügyi befektetőként támogatja a Xeropan nemzetközi piacon való megerősödését.

Az új Xeropan 3.0 legnagyobb újdonsága egy mesterséges intelligenciára épülő interaktív chatbot, amellyel a tanulók sokféle, anyanyelvi környezetbe helyezett szituációban gyakorolhatják a beszélgetéseket. Szállásfoglalás, taxi rendelés, állásinterjú, bemutatkozás is megtalálható a beszélgetés gyakorlások között, hogy csak néhány fontosabbat említsünk.

Egyes becslések szerint a Föld lakosságának kétharmada rendelkezik már mobiltelefonnal, amiből a legtöbb okostelefon. A Xeropan 3.0 új felfogást hoz a mobilos nyelvoktató alkalmazások kínálatába, segítve ezzel hogy a tanulók a világ bármely részén elérhessék céljaikat és sikeresek legyenek.

A 2013-ban elindult első szárnypróbálgatások óta már több mint 165 ország, 410.000 nyelvtanulója töltötte le a Xeropan-t. Hónapról-hónapra emelkedik a felhasználók száma.

 width=AlGharawi Attila, a Xeropan ügyvezetője és társalapítója, aki maga is nyelvtanár minden korosztálynak bátran ajánlja a nyelvtanulás ezen formáját. Elmondta:

„Gyakori az, hogy diákok, gyerekek kezdik el nyomkodni a Xeropan-t, de végül a szüleik is kedvet kapnak hozzá és ők is elkezdik használni. A Xeropan 3.0 szórakoztatóbb és játékosabb lett, mint bármikor. Az AI alapú beszélgetés funkció pedig azonnali visszajelzést ad a tanulóknak a kiejtésük, beszédkészségük, sőt még a választékos nyelvhasználat terén is. Bárhol és bármikor lehet vele szórakozva tanulni. Az eddigi tapasztalatok biztatóak. A Xeropan felhasználómegtartási aránya 3 hónap után a korábbi verziókkal is 15% körüli volt, amely csaknem a duplája az átlagos 8%-os aránynak. Reméljük, az új verzió még több tanulót fog ösztönözni, hogy a Xeropan-nal tanuljon angolul.”

A Xeropan a 2016-ban különdíjat nyert a BVK 4. Be Smart startup versenyén. 2017-ben az 5. Be Smart versenyen a jövő oktatása kategóriában lett győztes, így bemutatkozhatott a Közalapítvány Startup Budapest Fórumán, a Startupok Éjszakáján és a think.BDPST kísérőrendezvényén a Startup Corneren.

A Xeropan-ról

A Xeropan egy egyedülálló, angolnyelv-oktató alkalmazás mobil eszközökre és asztali gépekre, amely arra helyezi a hangsúlyt, hogy a játékosságon keresztül a beszélt, élő nyelv használatát tanítsa meg.
A Xeropan lehetővé teszi a felhasználóinak, hogy szórakoztató módon tanuljanak olvasni, beszélni és írni a több mint 60 témát, 1400 leckét és 8000 kifejezést tartalmazó játékos alkalmazással és intelligens beszélgetős botjával.

A Xeropan-t képzett angol tanárok dolgozták ki, és ez jelenleg az egyetlen olyan nyelvoktató alkalmazás, amely 100%-ban játékos megközelítéssel az összes angol nyelvi készséget fejleszti.

Továbbiak a Xeropan-ról: https://xeropan.com/