Augusztus 31-én, szerdán prezentálták pitch-eiket a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és Magyarország Tel-Aviv-i Nagykövetsége által szervezett 4. BE SMART startup versenyen az első fordulón túljutott vállalkozások képviselői a BVK Budapesti Smart Pontjában.

A zsűri tagjai közül Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke, Ducsai-Oláh Zsanett, az MNKH Zrt. vezérigazgatója, Bocskov Jordán, a Fiedler Capital GmbH. ügyvezető igazgatója, Maász Dávid, az Entrepreneurship Foundation Hungary alapítója személyesen jelentek meg, Ázbej Trisztán, Magyarország Tel Aviv-i Nagykövetségének tudományos és technológiai attaséja és Ilan Brant, az EuroApex Izrael üzletfejlesztési tanácsadója online vettek részt a pályázók elbírálásában.

A kétfordulós verseny győztesei két, szeptemberben Tel Avivban megrendezésre kerülő nagyszabású innovációs eseményen mutatkozhatnak be: a Digital Life Design (DLD) Tel Aviv Fesztiválon és a V4 Innovációs Konferencián. A V4 Innovációs konferencián izraeli és nemzetközi befektetőkkel, üzleti partnerekkel építhetnek kapcsolatot a startupok képviselői, a DLD Tel-Aviv fesztivál magyar standján pedig három napon át kiállítóként jelenhetnek meg. Emellett előzetesen megszervezett B2B találkozókon vehetnek részt befektetőkkel, üzletfejlesztőkkel, és potenciális partnerekkel.

startup2kicsi
További fotókért kattintson a képre

A zsűritagok nyilatkozatai  a 4. BE SMART verseny 2. fordulója után

„Már nagyon kellett Budapestre egy olyan nívós rendezvény, mint a BE SMART verseny, ami a fővárosi startupokra fókuszál. Úgy gondolom, hogy a három nyertes csapat egész kelet-közép-európai viszonylatban kiemelkedőnek számít, és abszolút világszínvonalú minőségben fogják képviselni a magyar startup ökoszisztémát Tel Avivban.”

Bocskov Jordán, a Fiedler Capital GmbH. ügyvezető igazgatója

„Innováció, profizmus, lelkesedés, ezzel a három szóval tudnám összefoglalni a mai versenyt. Nagy élmény volt számomra zsűritagként részt venni, profi csapatokat láttam, akik nagyon jól adtak elő, és rendkívül izgalmas projekteket mutattak be. Ezek a fiatalok, a jövő generációja előtt példaképként fognak állni, ezért is nagyon fontos nekünk, hogy biztosítsuk a lehetőséget arra, hogy nemzetközi porondon megmérettethessék magukat, és megmutassák az utánunk jövőknek, hogy igenis képesek vagyunk magyarként a világ innovációs élvonalába kerülni.”

Maász Dávid, az Entrepreneurship Foundation Hungary alapítója

„Rendkívül sokszínű volt a mezőny, mind a felkészültség, mind az összeszedettség, mind a csapatok összetételének tekintetében. Ami rendkívül tetszett, hogy nagyon sok olyan fiatal volt, aki kiváló angolsággal rendkívül innovatív ötletet tudott nekünk mutatni. Azért is bizonyult nagyon hasznosnak ez a verseny, mert mi mint az Innotrade program működtetői arra kaptunk lehetőséget, hogy megismerjük, melyek lehetnek azok az irányok, amelyekben a startupokat tudjuk támogatni. A verseny szervezése, bonyolítása tökéletes volt.”

Ducsai-Oláh Zsanett, zsűritag, az MNKH Zrt. vezérigazgatója

„Tel-Avivban állomásozó tudományos és technológiai szakdiplomataként az a hitvallásom, hogy ha a magyar kreativitást és az izraeli üzlet-fejlesztési tudást ötvözzük, akkor a globális piacon is sikeres vállalkozások indulhatnak útra. A 4. Be Smart verseny visszaigazolta számomra ezt az alapfeltevést. A zsűri előtt ugyanis olyan tehetséges startuppereket láttunk, akik számára nem alaptalan ambíció a „világ meghódítása”, a zsűriben pedig olyan magyar és izraeli innovációs szereplőkkel együtt vehettem részt, akik száz százalékosan elkötelezettek, hogy segítsék a fiatal vállalkozókat céljaik elérésében. Biztos vagyok benne, hogy a kiutazó magyar delegáció meg fogja állni a helyét Izrael legnagyobb és a világ egyik legfontosabb high-tech fesztiválján, a DLD TEL Aviv 2016-on, és értékes üzleti kapcsolatokkal térnek haza a Szilikon-vádiból.”

Ázbej Trisztán, Magyarország Tel Aviv-i Nagykövetségének tudományos és technológiai attaséja

„I had the privilege to take part in the jury (R2) of the Be Smart competition contest. Behind every idea and start-up, there are people who crucially affect the success of each project. I realized how those people are utterly creative and have the entrepreneurial spirit. I’m absolutely convinced that the meeting in Tel Aviv will be a fertile ground for entrepreneurs to focus on how to maximize the success of their projects. I would like to give the thumb up to the competition organizers for their choice of the diverse collection of startups, that is proving once again that Budapest is a significant player in the European startup ecosystem. Well done.”

Ilan Brant, zsűritag, az EuroApex Izrael tulajdonosa