2018. szeptember 25-én rendezte meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány az ESIL program keretein belül az első, Activating New Angels elnevezésű tréningnapot a Közalapítvány székházában.

 width=

A képzést Philippe Gluntz, a Business Angels Europe volt elnöke vezette, aki kiemelte, hogy míg a startup ökoszisztéma szereplői közül a startupok határokon átnyúló tevékenységet végeznek, az üzleti angyalok leginkább lokális szinten tudnak hatékonyan segítséget nyújtani a vállalkozóknak. Az üzleti angyalok, az anyagi támogatás mellett, mivel mély tudással rendelkeznek a lokális ökoszisztémáról, úgynevezett „smart money”-t – tudást, tapasztalati tőkét –  is átadhatnak a startupoknak.

Az üzleti angyalok támogatása és a kapcsolatrendszerük erősítése az uniós országokban kulcsfontosságú feladat, mivel a kockázati tőkebefektetés előtti szakaszban ők tudják a legnagyobb segítséget adni a startupoknak.

A BVK az EU Horizont 2020 keretében támogatást elnyert ESIL – Empowering early stage investors (Korai fázisú befektetők helyzetbe hozása) projekt egyik alvállalkozója, magyarországi helyi vezetője. A Közalapítvány a projekt keretében angol nyelvű tréningeket valósít meg 2019 év végéig, annak érdekében, hogy a működő üzleti angyalokat mozgósítsa és új üzleti angyalokat aktiváljon. Cél ezáltal egy tudásmegosztó hazai platform kialakítása, csatlakozás a nemzetközi platformhoz, továbbá, külföldi trénerek által elősegíteni az üzleti angyal szolgáltatás tökéletesítését, amely hozzájárul a hazai startup ökoszisztéma fenntarthatóságához is.

 width=