Üzletkötés az Egyesült Államokban, Magyarországon és Szlovákiában

 

2019. március 22-én Üzletkötés az Egyesült Államokban, Magyarországon és Szlovákiában címmel tartott workshopot és tréninget startupoknak a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. John E. Parkerson Magyarország atlantai tiszteletbeli konzulja 18 amerikai MBA tanulóval látogatott el a BVK-hoz. 

 width=
A rendezvényen készült képek megtekintéséhez kérjük, kattintson a fotóra!

Szalai Piroska, a Közalapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a BVK egy nagy projektet készített elő a startupok fejlesztésére az elmúlt hetekben. Kiemelte, hogy a közelmúlt több felméréséből kiderült, hogy Budapest a legjobb hely Európában a startupok számára, és a közép-európai gazdasági növekedés nagyobb, mint az uniós átlag.

John E. Parkerson az atlantai üzleti és innovációs környezetről, piacra lépési lehetőségekről tartott előadást. “Nagyon tetszett, ahogy a bemutatkozó magyar startupok a termékeiket felvezették és bemutatták. Látszik, hogy komoly tudással rendelkeznek a marketing és a prezentáció területén” – mondta a tiszteletbeli konzul, akit nemzetközi üzleti jogi szakértőként két évvel ezelőtt kértek fel arra, hogy Magyarországot business modellként használva az MBA hallgatók számára nemzetközi tapasztalatot, gyakorlati tudást biztosítson.

Bemutatkoztak Be Smart nyertes startupjaink: az értékmegőrző strandtojást gyártó Beachegg, intelligens orvosi adatbázist és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat fejlesztő Creo Medical, az agy-számítógép kapcsolaton alapuló mobil alkalmazások fejlesztésével foglalkozó Mindtech Apps, egy multidimenzionális közösségi zenei platform és applikációt létrehozó Phonic Chat, a  világ vezető, okostelefonra fejlesztett GPS alapú túraalkalmazást készítő Pocket Guide és a vendéglátó ipart megreformáló Cantwaiter.

A program az Interreg V-A Slovakia-Hungary Cooperation Programme határon átnyúló együttműködési program EYES projekt keretében zajlott.

 width=
Note: The project is implemented with the support of the European Regional Development Fund. The information included in this publication does not necessarily reflect the official position of the EU.www.skhu.eu