Budapest Nő címmel rendezett konferenciát Startup Budapest Tavasz rendezvénysorozatának keretében a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 2018. március 6-án a Bálnában. A rendezvénysorozat fővédnökei Tarlós István, Budapest Főváros főpolgármestere és Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

 Dr. Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese megnyitó beszédében hangsúlyozta a nők meghatározó szerepét a főváros gazdasági növekedésében és az innováció területén.

 width=
A rendezvényen készült fotók megtekintéséhez kattintson a képre!

2017-ben először emelkedett 2 millió fölé a női foglalkoztatottak száma éves átlagban hazánkban. A nők munkája az üzleti innováció terén komolyan hozzájárul a főváros versenyképességének növeléséhez. A BVK törekszik a legjobb fővárosi startupok jógyakorlatait minél szélesebb körben bemutatni – Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

Pomázi Gyula, az NGM iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára a következő 3-7 évre vonatkozóan célként jelölte meg az innováció térnyerését az üzleti modellekben, a kkv-k megerősítését, és a magyar vállalkozások helyének biztosítását a nemzetközi értékláncokban.

Dunai Mónika, az Országgyűlés Kulturális bizottsága Női méltóságért albizottságának elnöke elmondta, hogy az elmúlt 3 évben hazánkban csökkent a legnagyobb mértékben a bérkülönbség a férfiak és a nők között. 2012 óta a bérkülönbség 20,1 %-ról 14%-ra mérséklődött, ami már az uniós átlagnál jóval alacsonyabb.

 width=
A rendezvényen készült fotók megtekintéséhez kattintson a képre!

A rendezvényen átadásra kerültek a BVK 7. Be Smart versenyének Női startupper különdíjai is.

Női Startupper különdíjas: 

  • Harsányi Eszter – MagikMe
  • Volom Anna Sára – Photon
  • Zajácz Emma – Ykon

Emléklapot kaptak: 

  • Dudás Ágnes – Let’s Play – v
  • Tamás Kinga – Phonic Chat
  • Bajzik Éva – Fontanus IT