A Volteum fejlesztéseivel könnyen lehet modellezni elektromos autóbuszok fogyasztását és töltöttségét már az út megtétele előtt, így pontosan előre lehet becsülni, hogy mikor és hol szükséges tölteni a járművet, és milyen útvonalakat tud ellátni biztonsággal.

Budapest károsanyag-kibocsátásának és zajszennyezésének csökkentésében nagy szerepet játszik a tömegközlekedés modernizálása, ami azonban számos kihívást is rejt. Az egyik legnagyobb ilyen kihívás az elektromos autóbuszok beszerzése és üzemeltetése.

A Volteum csapata nem kisebb céllal jelentkezett a BVK Smart Budapest ötletversenyére, minthogy ezt oldja meg a főváros számára. Ezáltal a Volteum fejlesztésével nem csak optimalizálni lehet az e-buszok közlekedését, de menet közbeni lemerülésük is elkerülhető. Emellett a szoftver pontosan szimulálja a járművek töltését is, így előre lehet becsülni a szükséges töltők számát és paramétereit.

Budapest számára az együttműködés remek lehetőséget kínál arra, hogy felmérje, mely vonalak válthatók ki elektromos autóbuszokkal, és ezekhez milyen infrastrukturális fejlesztésekre van szükség. Mindamellett, hogy az elektrifikációval nagymértékben csökkenthető a lokális károsanyag-kibocsátás és növelhető a levegő tisztasága, az e-buszok üzemeltetése a zajszennyezés csökkentéséhez is  kiemelten hozzájárul a belvárosban és a külső kerületekben egyaránt. Nem utolsó sorban az e-buszokkal az utazási élmény is egy új szintre emelkedik, világszínvonalú technológiával kiszolgálva a budapesti lakosokat.