Egy csomagolás, amit mindennap használunk. Épületeinket hazánkban is, ahogy a világ többi részén hőszigetelnünk kell! Ezáltal lesz komfortosabb a lakókörnyezet, alacsonyabb a fűtésszámla és kisebb a karbonlábnyomunk… de mindegy milyen anyagot használunk?

Csak az Európai Únió országaiban mintegy 2,5 milliárd tonna hulladék keletkezik évente. Ennek 36,4%-áért az építőipar a felelős, köztük megtalálható a hőszigetelésként alkalmazott műanyaghabok és ásványgyapotok hulladéka. Az építőipar a legnagyobb szeméttermelő az összes ágazat közül, ráadásul hazánk az EU-ban a sereghajtók között található a csomagolási üveghulladékok újrahasznosítási arányát tekintve is!

A műanyagok helyettesítése korszerű, de természetes (pl. búzaszalma) vagy újrahasznosított (pl. csomagolási üveghulladék) alapú, azokkal egyenértékű teljesítőképességű anyagok előállítása ezidáig megoldandó feladata volt. Azonban a W-heat anyagtudományi kutatás-fejlesztési, valamint innovatív high-tech gyártási technológia kifejlesztése révén megoldást talált a problémára.

Az elmúlt 5 év során kifejlesztettek egy olyan szalma alapú, csomagolási üveghulladékot is tartalmazó táblás hőszigetelést, mely jobb teljesítményadatokkal rendelkezik, mint a leggyakrabban alkalmazott polisztirolhabok, ráadásul emellett tűzálló és komposztálható is!

A hőszigetelést W-heat-nek keresztelték el. Anyaguk kiemelkedő hő- és nedvességtechnikai tulajdonságok mellett zajenyelő is, mely szintén javít az épületekben lakók komfortján.

A W-heat valóban környezetbarát alternatívát teremt a hőszigetelések piacán!