A Water MiniLab egy olyan vízelemző készülék és a hozzákapcsolódó rendszer fejlesztésével foglalkozik, amely a jelenlegi megoldásoknál jelentősen költséghatékonyabb, pontosabb és könnyebben kezelhető.

Automata eszközük képes a víz különböző kémiai paramétereinek precíz és folytonos mérésére, amelyet az általuk fejlesztett felületen nyomon is lehet követni. Elsődleges felhasználási területe a szennyvíztisztítás, ahol számos előnnyel rendelkezik a jelenlegi megoldásokkal szemben. Az eszköz viszont nemcsak a szennyvíztelepek számára nyújthat előnyöket, minden olyan területen hasznos lehet, ahol fontos a víz minőségének folyamatos követése.

A „Smart Budapest Ötletversenyre azért jelentkeztünk, mert úgy érezzük, hogy megoldásunk illeszkedik az okosváros koncepcióba és egy modern, adatalapú megoldást jelentene a budapesti szennyvízkezelésben.”

A fejlesztők számára kiemelten fontos a hazai körforgásos gazdaság erősítése, amelynek egyik kritikus eleme a szennyvízkezelés. Pontos mérésekkel, folyamatos monitoringgal nemcsak a városunk környezetbarátabb működéséhez járulhatunk hozzá, de további technológiáknak és újításoknak is lehetőséget teremthetünk a térnyerésre.