A nők hete

 

A Nemzetközi Nőnap tiszteletére a BVK felületein a nők, a női vállalkozók és innovátorok kerültek középpontba a BVK online felületein.

A múltból két figyelemre méltó feltalálót mutattunk be. Telkes Máriát, a Napkirálynőt, aki többek között a passzívház-koncepció kidolgozásában alkotott maradandót:

valamint az anyai ágon magyar származású Hedy Lamarr-t, aki elsősorban színésznőként volt ismert, de találmányaival megalapozott olyan, ma is használt technológiákat, mint a Bluetooth vagy a WiFi:

A kortársak közül pedig a Startup Europe Awards Hungary női különdíjának egyik döntősét, a több társadalmi vállalkozást is elindító Harsányi Esztert:

és a BVK versenyeinek legfiatalabb nyertesét, a 15 évesen már orvostechnikai eszközt fejlesztő Szegedi Melindát ismertettük meg a követőkkel:

A hét lezárásaként pedig a BVK kuratóriumi elnöke, Szalai Piroska gyűjtötte össze a legfrissebb statisztikákat a női vezetők és vállalkozók hazai helyzetéről, összevetve az uniós eredményekkel. Az elemzést itt olvashatja.