Idén tavasszal a BVK popup üzlete lesz a kézművesség otthona Budapesten!

Örömmel jelentjük be, hogy az idei Nyitva! Fesztiválon a BVK is részt vesz egy kézműves vállalkozók közreműködésével, kézművészeti programokkal és termékekkel ellátott Király utcai popup üzlet nyitásával. Idén tavasszal egy hónapig a BVK üzlete szolgál majd a kézművesség otthonául Budapesten. 

A Nyitva! Fesztivál során a Crafts Code programban résztvevő kézműves vállalkozások közreműködésével interaktív programokkal színesítjük az erzsébetvárosi mindennapokat, kulturális eseményeket csempészve a hetedik kerület szívébe március 27-től április 22-ig.

Tematikus napokkal készülünk, ahol az érdeklődők megismerhetnek egy-egy kézműves mesterséget: például egy faragóművész látvány fafaragása is a repertoárunk része. Kézműveseink számos programmal, workshopokkal, kiállításokkal, népi játszóházzal készülnek, ahol sok szeretettel látunk minden érdeklődőt kortól függetlenül. Fontosnak tartjuk, hogy a hagyományőrző mesterségek mellett a mai kornak megfelelő kézműves termékeket is megjelenítsünk, így partnereik széles korosztályt és számos művészeti ágat képviselnek.

A Nyitva! alatt nem csak csodálni lehet a művészek termékeit, hanem meg is lehet majd vásárolni a Király utca 25-27. szám alatti popup üzletben.

Érdemes kattintanod és jelezned az érdeklődésed a Facebook-eseményünkön, mivel a Nyitva! kezdete előtt minden programunkat megtalálod majd ott, valamint a kézművesekkel és a mesterségükkel is megismerkedhetsz:

ÉRDEKLŐDÖM AZ ESEMÉNY IRÁNT

Na de mi az Crafts Code?

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány 2019 óta vesz részt egy kézműves vállalkozások támogatását ösztönző nemzetközi programban, mely a “CRAFTS CODE” nevet viseli. A projekt célja hosszútávon a kézműipari kis- és középvállalkozások vállalkozói kompetenciáinak fejlesztése, versenyképességük javítása. Ennek érdekében a szereplők eddig kölcsönös ismeret átadással, jó gyakorlatok megosztásával segítették egymást, valamint a helyi kézműves ökoszisztémájuk bevonásával kidolgoztak egy saját környezetükre szabott, szakpolitikai ajánlásokat is megfogalmazó akciótervet.  

A BVK által készített Akcióterv és az arra épülő Fejlesztési Program a Budapest 2030 Hosszú Távú Városfejlesztési Koncepcióhoz illeszkedően tartalmaz konkrét intézkedéseket (pl.: tréning és mentoring, komplex kommunikációs kampány, stb.) a kreatív iparágakhoz tartozó kézműves szektor vállalkozásainak támogatására. A program kiemelt jelentőségét adja, hogy a Főváros jelenleg nem rendelkezik kifejezetten a kézműves szektor fejlesztését célzó programmal. A BVK programja a városi kézművességet, a rendszeresen, keresetszerűen folytatott kézműves-kisipari mesterségeket művelő vállalkozók támogatását célozza, akiknél a megélhetést már alapvetően ez a szaktudásuk biztosítja. Alkotómunkát végeznek, melyben a magas minőség döntő fontosságú.