A piactér-típusú fejlesztések hagyományosan fontosak a startupok körében, így természetesen a Startup Europe Awards Hungary versenyen is önálló kategóriát kaptak.

 width=

Az már talán magyar sajátosság, hogy a nevezők többsége a szórakozáshoz, szabadidőhöz kötődő fejlesztésekkel érkezett. De ez sem meglepő egy olyan országban, amely a világnak számos híres filmest (pl. Gábor ZsaZsa, George Cukor, Tony Curtis) és zenészt (Tommy Ramone, Gene Simmons) adott.

Szerencsére a verseny Marketplace kategóriájának mindkét döntősével kapcsolatban jó hírekről számolhatunk be.

A ReverseTicket fordított aukciós rendszerben kínál belépőjegyeket olyan eseményekre, amelyekre várhatóan túlkereslet mutatkozik. Így a szervező profitja is növekszik, és az ügyfelek elégedettsége is javulhat, hiszen nem kell például a jegyüzérekkel megküzdeniük, hanem tiszta, átlátható módon juthatnak belépőhöz – annyiért, amennyit az megér nekik. Ők nem csak különböző eseményeken mutatkoztak be az év elején, de a napokban beköltöztek a BME új inkubátorházába, a BME Z10-be is.

A kategória nyertese, a Dynamo Pricing pedig hetekre van a piacra lépéstől, és időközben – részben a Startupok Éjszakáján kötött ismeretségeknek köszönhetően – a lengyelországi terjeszkedésen is dolgoznak. A velük készített interjúnkat itt olvashatják.