Startup Budapest Fórumot rendezett a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) Startup Budapest Programja keretében 2017. március 29.-én, a think.BDPST nemzetközi konferencia kísérőrendezvényeként, a Bálna Budapest rendezvényközpontban. A rendezvény fővédnöke Tarlós István Budapest Főváros főpolgármestere volt.


A BVK Startup Budapest Programjának célja a fővárosi startup ökoszisztéma koordinálása és bemutatása hazai és nemzetközi szinten. A BVK kiemelt célterülete az üzleti innováció fejlesztése a fővárosban, integrátor szerepet kíván ellátni a budapesti startup ökoszisztéma szereplői között.

 width=
Dr. Bagdy Gábor, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese (További fotókért kattintson a képre!)

Dr. Bagdy Gábor, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese megnyitó beszédében gratulált a Közalapítványnak az EU Business Innovation Centre cím, az Unióban az üzleti innováció fejlesztése terén elérhető legmagasabb szintű minősítés elnyeréséhez.

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke előadásában ismertette a Közalapítvány tevékenységét, kiemelve a 2015 óta folyó, magas színvonalú startup versenyek rendezését, melyeken eddig 120 vállalkozás vett részt. A Közalapítvány 39 startupnak biztosított külföldi megjelenést, és idén még további 5 delegációt fog szervezni. Legutóbb tegnap a mutatkozhatott be 13 startup a Düsseldorf – Budapest Be Smart! Hungarian Tech Day-en Düsseldorfban.

 width=
Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke (További fotókért kattintson a képre!)

„A tegnapi verseny során látott magyar startupokat nagyon innovatívnak és dinamikusnak találta a német hallgatóság” – mondta Christian Klapka, a Vodafone Deutschland kereskedelemfejlesztési vezetője. Julia Doll, a Vodafone startup fejlesztési részlegének vezetője hozzátette, hogy a zsűri számára nehéz volt a sok színvonalas innováció közül kiválasztani a legjobbakat. Az Innogy Magyarország által felajánlott, egy éves ingyenes villamos energia ellátás díjat a BeeRides nyerte. A BeeRides, az EVA és a Route4U Digitale Stadt Düsseldorf tagságot nyertek.

 width=
Christian Klapka, a Vodafone Deutchland kereskedelemfejlesztési vezetője és Julia Doll, a Vodafone startup fejlesztési részlegének vezetője (További fotókért kattintson a képre!)

Az eseményen innováció és startup témában kerekasztal-beszélgetésre került sor. Dr. Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ elnöke felhívta a figyelmet, hogy a szponzorálás olyan támogatást jelent, ami mindkét fél számára win-win helyzetet teremt. „Forprofit szervezetként fontos, hogy felfrissítsük a látásmódunkat, ezért a startupokkal való együttműködés nagyon értékes számunkra”- mondta.

Vass-Salazar Mária, a KKM Tudománydiplomáciai Főosztály vezetője hangsúlyozta, hogy a Főosztály fontos feladatának tekinti a magyar tudományos, technológiai és innovatív eredmények külföldi megjelenítését, ezen belül a startup vállalkozások külföldi lehetőséghez juttatását.

 width=
További fotókért kattintson a képre!

„A ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. társadalmi felelősségvállalásként tekint az innovatív cégek támogatására, akiknek több féle módon nyújt segítséget. A startupok részéről a legfontosabb hogy az ötletükre fókuszáljanak és higgyenek benne, fejlődjenek és építsék fel a megfelelő csapatot”- mondta Marc de Bastos Eckstein, ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. ügyvezetője.

 width=
További fotókért kattintson a képre!

A rendezvényen pitch session keretein belül bemutatkoztak a BVK 5. Be Smart startup versenyének 20 nyertese.

Az esemény jó hangulatú állófogadással zárult, ahol a résztvevőknek lehetősége volt kapcsolatok építésére és új üzleti együttműködések elindítására. Az állófogadást a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. biztosította.

 width=