Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány szakmai együttműködő partnerként vesz részt a 2010-ben indult – EU 7. Kutatási, Technológiafejlesztési és Demonstrációs Keretprogramjában megvalósuló – NeuroRescue projektben. A program keretében került sor a Competitiveness and innovation in the V4 countries – oktatási segédanyag kidolgozására.

A projekt megvalósításában a Közalapítvány a Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ Kft. partnereként vesz részt. A projekt keretében Európában vezető kutatás-fejlesztési potenciállal rendelkező régiók szervezetei, klaszterei fogtak össze, hogy új modelleket hozzanak létre a „ritka” betegségek körében számon tartott mentális betegségek területén zajló egészségügyi kutatások tCompetitiveness_and_innovation_in_the_V4_countries.JPGerén, garantálva a multidiszciplináris megközelítést. A koncepció egy úgy nevezett Joint Action Plan (JAP) keretében teljesedik ki, amely konkrét javaslatokat tesz mind az Európai Bizottság, a politikai döntéshozók, mind a klaszterfejlesztési koncepciók kidolgozásában érintettek felé. A JAP összeállításának első lépése a résztvevő régiókban működő, a neurodegeneratív betegségekhez köthető vállalkozások feltérképezése.
A projekt keretében kifejlesztésre került Competitiveness and innovation in the V4 countries című angol nyelvű oktatási segédanyag, amely itt letölthető: Competitiveness_and_innovation_in_the_V4_countries